Opwekkingliederen legaal te downloaden

Mooi is dat! Je kunt zoeken wat je wilt in bijvoorbeeld de iTunes Store, maar opwekkingsliederen kun je er praktisch niet vinden! Zo kom je dan al gauw in het schimmige cd-tje ‘lenen’ terecht. En dat is (ja, ook voor Nederlanders) niet bedenkelijk, maar ordinair stelen.

Gelukkig heeft Stichting Opwekking een oplossing voor download-lustige opwekkingsfans: http://www.audiobits.nl. Al sinds 1 januari 2010 schijnt deze website mp3’s aan te bieden. Naast Opwekkingsliederen biedt Audiobits muziek aan van tal van Nederlandse gospelartiesten. Zo kom je muziek tegen van Gerald Troost, Ralph van Manen en Kees Kraayenoord.

Het is prettig om te weten dat je op een eerlijke manier aan al deze muziek kunt komen zonder de uitvoerende artiesten tekort te doen of te duperen. Want wat zou de Nederlandse muziekwereld verschralen zonder elk jaar weer een nieuw Opwekkingsalbum of albums van al die andere artiesten.

Dus wil je voor christelijke muziek de deur niet meer uit? Leef je uit op www.audiobits.nl!

3 thoughts on “Opwekkingliederen legaal te downloaden

  1. Waar gaat de gelden naar toe die ik als toeslag op blanco informatiedragers moet betalen? Waar betaal ik eigenlijk voor? Deze gelden gaan toch naar de muziekproducenten als genoegdoening voor de gederfde inkomen tgv de gemaakte thuiskopieen? Dus hiermee zijn de muziekproducenten/artiesten toch betaald?
    Of wil men van twee walletjes eten? En de thuiskopie-heffing ontvangen en de inkomsten van het legaal downloaden incasseren? Mijns inziens is “illegaal” downloaden geenszins stelen daar voor de informatiedrager waarop de “illegaal” gedownloade muziek gebrand wordt, reeds de thuiskopieheffing is betaald.
    Anders ligt het als het verhandeld wordt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s